Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Treviso
TrevisoGemeente in Veneto ( ca 55 km2 groot) is de provinciehoofdstad. Gelegen in de Venetiaanse vlakte, aan de samenvloeiing van de Silemet de Botteniga ligt het in een gebied dat rijk is aan waterwegen. Dit dankzij de aanwezigheid van talrijke bronnen, die aanleiding geven tot een dicht netwerk van beken en kanalen die de stad binnendringen en omringen.

De oude kern, van Romeinse oorsprong, gelegen aan de linkerkant van de Sile en gecentreerd op het Piazza dei Signori, heeft een rechthoekig plan, met smalle en kronkelende straatjes. De Tweede Wereldoorlog leidde tot de ontwikkeling van de stad aan de rechterkant van de Sile en buiten de muren, langs de provinciale weg Pontebbana.

De provincie Treviso en Prosecco-wijn zijn een onafscheidelijke combinatie die bekend en gewaardeerd wordt. In het Treviso-gebied zijn er echter ook andere DOCG´s en DOC´s uit Veneto met een echt gediversifieerd en compleet assortiment witte en rode wijnen.

Kenmerkend voor de stad zijn de fresco´s (muur- of plafondschildering) die in het verleden zowel civiele als militaire gebouwen bedekten, tot op het punt dat ze urbs picta werden genoemd .
Het klimaat van Treviso is warm en gematigd , de regens zijn het hele jaar door constant, de winter is niet bijzonder koud en de zomer zorgt voor warme maar niet benauwde temperaturen.wijnhuis Azienda Tenute Tomasella bevindt zich in de buurt van het dorp Portobuffolč, in het land van de edelvrouw Gaia d...
Druivensamenstelling Pinot Bianco: 100 % Specificaties Stijl: Spumante Brut Alcoholpercentage: 12,0 % E...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Glera: 100 % Specificaties Stijl: Prosecco Alcoholpercentage: 11,0 % Extra: Sustai...
prijs op aanvraag