Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bodegas Murviedro
Wijnhuis
In 1927 is wijnhuis Murviedro opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 worden in Alicante, Utiel en Requena wijnmakerijen geopend. Deze jonge wijnhuizen richten zich in eerste instantie op ‘kwaliteit’ vatwijn. Vanaf de jaren 50 wordt de Flessenwijn steeds belangrijker. Vandaag de dag is dit de belangrijkste focus van het bedrijf. Sinds aanvang is het doel geweest het maken van betaalbare kwaliteitswijnen op basis van lokale druiven voor export in Europa.
Tegenwoordig worden er wijnen geproduceerd afkomstig van de 4 Valenciaanse appellations: DOP Utiel-Requena, DOP Valencia, DOP Alicante & DOP Cava. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteiten van de verschillen gebieden, van perceel tot perceel, met de wijnbouwfocus op biologisch en duurzaamheid.
Murviedro is pionier in het bottelen van lokale druiven zoals Bobal, Monastrell, Moscatel.
De wijnmaker is Juan Jose Muńoz.

Klimaat
De winters zijn droog en koel. In januari wordt het laagste aantal dagelijkse uren zonneschijn gemeten met gemiddeld 6,53 uren zonneschijn per dag en in totaal 202,33 uren zonneschijn.
De zomers zijn droog en heet. De temperaturen zijn ´s nachts zacht.
In juni is het hoogste aantal dagelijkse uren zonneschijn gemiddeld 12,2 uren zonneschijn per dag en in totaal 378,12 uren zonneschijn in juni.
De wijngaarden variëren van 200 tot 1100 meter boven zeeniveau. Het klimaat is warm en mild. De wintermaanden zijn veel regenachtiger dan de zomermaanden en de gemiddelde jaartemperatuur is 13,8 °C. Neerslag hier is ongeveer 435 mm. Het weer resulteert in frisse & fruitige wijnen met een goede rijpheid.

Duurzaamheid
Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie en als zodanig worden de wijnen gemaakt in volledige harmonie met de omgeving. Op veel van de wijngaarden worden biologisch geteeld met behulp van biodynamische technieken, evenals productie- en verouderingsmethoden die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Daarnaast wordt er ook veganistische wijnen geproduceerd, die het gebruik van producten van dierlijke oorsprong vermijden tijdens het hele wijnbereidingsproces. Een van de belangrijkste doelen is om de uitstoot en gassen te verminderen, en uiteindelijk te streven naar, en het voldoen aan de vereisten die zijn opgesteld door het Spaanse Ministerie van Ecologische Transitie en Demografische Uitdaging. De elektrische efficiëntie wordt verbeterd door onder meer zonnepanelen te installeren, het verbruik van de machines te stroomlijnen en over te schakelen op led-lampen met een laag verbruik.
Op het gebied van water- en afvalvermindering beschikt men over een modern filtersysteem. Tevens wordt al het glas en karton dat in de wijnmakerij wordt gebruikt gerecycled om ervoor te zorgen dat de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt.

Onderzoek en ontwikkeling:
Bij Bodegas Murviedro ontwikkelt met een reeks R&D(research and development) -projecten, met als meest opvallende: 'Natuurlijkere en gezondere wijnen door de microbiologische analyse en controle van fermentaties (Microwines)'.
Dit project wordt gefinancierd door het Centrum voor de Ontwikkeling van Industriële Technologie (CDTI), dat wordt beheerd door het Spaanse Ministerie voor Wetenschap en Innovatie, en ook medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) via zijn Operationeel Programma voor Slimme Groei.


streek De provincie Alicante ligt in het zuiden van de autonome regio Valencia. De stad zelf is een bloeiend haven- en ...
Druivensamenstelling Monastrell 100 % Specificaties Jaargang: 2018 Stijl: Reserva, 14 maanden in Frans ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Monastrell 100 % Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: Droog Alcoholpercentage: 13,...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Muscat 100 % Specificaties Jaargang: 2021 Stijl: droog Alcoholpercentage: 11,5 % ...
prijs op aanvraag