Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G.
Het gebied van Conegliano Valdobbiadene ligt in een heuvelachtig landschap op 50 km van Venetië en ongeveer 100 km van de Dolomieten. Hier heeft de wijnbouw een zeer oude oorsprong, maar het eerste schriftelijke document dat Prosecco met dit gebied in verband brengt dateert uit 1772. Sinds de introductie van de D.O.C. in 1969 bleef het historische productiegebied beperkt tot slechts 15 gemeenten. Twee hiervan geven het zijn naam: Conegliano en Valdobbiadene, waarvan de ene de culturele hoofdstad van de zone is en de andere het hart van de productie.

De ligging tussen de zee en de voor-alpen zorgt voor een mild klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 12,3 ° C gedurende het jaar. Een constante bries die ervoor zorgt dat de druiven na een regenbui snel drogen. Het gebied kenmerkt zich door regelmatig hevige buien in de zomer, met een gemiddelde neerslag van 1250 mm.

De heuvels strekken zich uit van oost naar west, met een helling op het zuiden - waarop de wijngaarden een uitstekende blootstelling aan zonlicht hebben -. Een noordelijke helling, voor het grootste gedeelte bedekt met bos.
De hoogte varieert tussen 100 en 500 m. Hierdoor zijn er verschillen tussen dag- en nachttemperaturen, wat ervoor zorgt dat de aroma´s zich goed ontwikkelen in de druiven.
Al meer dan driehonderd jaar vindt de druivensoort Glera een ideale omgeving in deze heuvels. Het heeft water nodig, maar dit mag in geen geval stagneren: de helling van de heuvels zorgt ervoor dat regen altijd wegvloeit.


wijnhuis Ca´Vittoria De oorsprong van deze wijngaard is mysterieus. Voor sommigen was het zelfs in het Romeinse rijk ...
Druivensamenstelling Glera: 100 % Specificaties Stijl: Prosecco Superiore Extra Dry Extra: D.O.C.G.-cert...
prijs op aanvraag