Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Trevenezie I.G.T.
Trevenezie I.G.T.

De typische geografische aanduiding 'Trevenezie', of in het Sloveens 'Tri Benečije', al dan niet vergezeld van de specificaties waarin deze productievoorschriften voorzien zijn
Trenezie IGT werd in 1995 opgericht als delle Venezie IGT. Het kreeg zijn nieuwe naam in 2017 toen de titel delle Venezie werd overgedragen aan het nieuwe DOC.
De zone voor de Trevenezie IGT is dezelfde als die voor de oude IGT en de nieuwe delle Venezie DOC. Het omvat heel Friuli-Venezia Giulia en Veneto, plus de provincie Trentino in Trentino-Alto Adige.

D.O.C. Delle VeneziŽ
De benaming vertegenwoordigt de oprechte wil van de toeleveringsketens in het noordoosten van ItaliŽ (woonachtig in de regioīs van de autonome provincie Trento, de autonome regio Friuli Venezia Giulia en de regio Veneto) om de bescherming van de oorsprongsbenaming van Pinot te waarborgen. Grigio, waarmee ook de volledige productie werd verbeterd die eerder met de IGT op de markt werd gebracht. In aantallen wordt 85% van de Italiaanse productie, qua volume, geproduceerd in het Triveneto-gebied.

Revolutie :Het is de meest geschikte term om de verandering te beschrijven die plaatsvindt in het noordoosten van ItaliŽ met betrekking tot Pinot grigio. Het is een revolutie van oppervlakken, maar ook van de wijnbouw, die jong is (sinds 2010 in Veneto meer dan verdubbeld) en geleid wordt door jonge mensen. De hotste onderwerpen zijn momenteel innovatie en technologie, een zorgvuldiger beheer van de wijngaard, een correct en gericht gebruik van water, uitstekend beheer van het bladerdak, meer aandacht voor het gebruik van genetisch materiaal en ook ecologische duurzaamheid.
Het kwalificatieproces van de nieuwe Appellation, heeft de referentiewaarden voor elke productiefase opnieuw gedefinieerd met als doel alle Pinot grigio-wijnen te verbeteren, waardoor de productie met maar liefst 26 hectoliter wordt verminderd / hectare vergeleken met IGT. Dit zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de kwaliteitsparameters van het eindproduct dat zal worden geŽtiketteerd als Pinot grigio delle Venezie DOC.

Of het nu DOC delle Venezie is, of gelabeld volgens de specificaties van een van de 20 territoriale DOCīs die historisch Pinot grigio produceren, vanaf de oogst van 2017 zullen alle Triveneto-producten worden gecertificeerd om een gecoŲrdineerd en gegarandeerd systeem samen te stellen ten behoeve van de eind consument.
wijnhuis Azienda Tenute Tomasella bevindt zich in de buurt van het dorp PortobuffolŤ, in het land van de edelvrouw Gaia d...
Druivensamenstelling Merlot: 85 % Refosco: 15% Specificaties Jaargang: 2019 Stijl: Jong Alcoholpercent...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Pinot Bianco: 100 % Specificaties Stijl: Jong Jaargang : 2020 Alcoholpercentage: 1...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Merlot 100 % Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13 % Inh...
prijs op aanvraag