Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Guerrin Mâcon-Vergisson “Les Rochers” 2020

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Guerrin

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne A.O.C.

Minimale afname

6 stuks
Achtergrond
Domaine Guerrin is gevestigd in het dorpje Vergisson. Uit dit dorpje komen de wijnen met de meeste mineraliteit en souplesse uit het wijngebied Mâconnais. De meest voor de hand liggende verklaring voor deze bevoorrechte stempel moet je zoeken bij de structuur van de rotsbodem (die overigens wereldberoemd is bij wijnkenner), en de koele westenwind waar de streek mee te maken heeft. Dit deel van de Mâconnais is het koninkrijk van de Chardonnaydrui. Alle wijngaarden van de Guerrins worden dan ook gedomineerd door de Chardonnaydruif (95%). Het 12 ha grote Domaine wordt al 20 jaar gerund door Nadine en Maurice Guerrin. Ook bij hun wijnen zorgt de kalk- en kleibodem van de wijngaarden voor de finesse en mineraliteit, die zo kenmerkend is voor de wijnen uit het hooggelegen Vergisson.

Wijnbeschrijving
100% Chardonnay
Volledig met de hand geplukt. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks waarvan de temperatuur laag kan worden ingesteld, om op die manier de perfecte frisheid van de wijn te behalen. Het doel is om het fruit zo goed mogelijk in de wijn terug te laten komen. Vervolgens rijpt de wijn negen maanden lang en wordt er gefilterd en gebotteld.

Smaakprofiel:
Bouquet van citrus, hazelnoot en bloemen; zeer uitnodigend.
Florale inzet met veel sap en vooral mineraliteit. Mooie en verfijnde zuren waarin de Chardonnaydruif zich van een zeer elegante kant laat zien. Ook in de afdronk blijven fruit en mineralen de boventoon voeren. Een soepele wijn, die drie tot vier jaar na de oogst gedronken kan worden.

Gastronomie
1. Oesters
2. Escargots
3. Gamba’s uit de oven met citroenmayonaise
4. Mosselen, gekookt in een beetje van deze wijn
5. Lauwwarme kabeljauwfilet met een frisse salade