Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Domaine La Croix Belle - Caringole Rouge 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

La Croix Belle

Land

Frankrijk

Streek

Côtes de Thongue

Minimale afname

6 stuks

Domaine La Croix Belle - Caringole Rouge 2018Achtergrond
In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich de wijngaarden van La Croix Belle uit. Op een hoogte van 120 meter, gelegen in de streek Côtes de Thongue.
La Croix Belle is opgericht in 1794 door de familie Boyer. Vandaag de dag is het familiebedrijf in handen van Jacques en Françoise Boyer.
Het wijnproces is verder ontwikkeld en gemoderniseerd om zo een hogere kwaliteit te kunnen waarborgen. Het landgoed heeft 70 hectare aan druivenranken met in totaal 16 verschillende druivensoorten. Het terroir van Domaine La Croix Belle bestaat uit klei met kalksteen met een onderlaag van gravel en zand, met daarin kleine steentjes. Verder profiteren de wijngaarden van de vele zonuren in de Languedoc. De temperatuur blijft gematigd door de wind van de Middellandse Zee.
Van de wijnstok tot aan het bottelen, wordt gestreefd naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu. Eerst vindt er een groene pluk plaats, later wordt er met de hand geoogst. De wijn wordt zo puur mogelijk gemaakt. Hierdoor ontstaan prachtige, zuivere wijnen zonder toevoegingen. De La Croix Belle wijnen hebben karakter, kwaliteit en worden gemaakt met passie!

Wijnbeschrijving
65% Syrah, 20% Merlot 15% Carignan
De druivensoorten worden ieder apart geperst met behulp van een pneumatische pers voor een goede extractie en een gelijkmatige, zachte behandeling. Fermentatie vindt plaats op traditionele wijze over een periode van twee tot drie weken in RVS tanks. Elk ras wordt apart gevinifieerd. De blending vindt pas plaats wanneer de wijn in tanks gaat. Deze zes maanden rijpt alvorens hij kan worden gebotteld.

Kleur/geur/smaakprofiel
De wijn heeft een diep robijnrode kleur. Intense neus van bessen gemengd met kruiden. Boeiend, ronde en fluweelzacht smaak met tonen van zwarte bessen, bramen en gemalen olijven. In de afdronk proef je duidelijk donker fruit en tonen van geroosterd brood.

Gastronomie
Serveertemperatuur 16 ˚C
- Runderbiefstuk in peperroomsaus
- Tournedos van hert met boschampignons
- Varkenshaas van de grill in pruimensaus
- Beef Wellington
- Jonge kaassoorten
wijnhuis Domaine La Croix Belle In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich ...