Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Domaine La Croix Belle - Caringole Blanc

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

La Croix Belle

Land

Frankrijk

Streek

Pays d´Oc I.G.P.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Chardonnay: 50 %
Sauvignon Blanc: 50 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Jong
Extra: Duurzame Terra Vitis-certificering
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder bleekgeel met groene accenten
Geur: Expressieve aroma’s van perzik, peer en diverse Citrus soorten
Smaak: Frisse aanzet met exotische fruitaroma’s en een aangename lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 7 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Deze wijn is zeer toegankelijk en lekker bij lichte salades, zeevruchten en als aperitief
1. Salade met zachte geitenkaas, sinaasappel en granaatappelpitjes
2. Pangasiusfilet uit de oven met kerstomaatjes en mozzarella
3. Zalmtartaar met venkel, komkommer, bosui en limoenmayonaise

Achtergrondinformatie
Domaine La Croix Belle is opgericht in 1794 door familie Boyer. Sinds 1977 is het in handen van de ambitieuze Jacques en Francoise Boyer. Het ligt in de streek Côtes de Thongue in de bekende wijnregio Languedoc, op 120 meter hoogte van het Cévenne gebergte. Het terroir van La Croix Belle bestaat uit klei en kalksteen, met als onderlaag gravel en zand. Op de maarliefst 70 hectare grond groeien 16 verschillende druivensoorten die profiteren van vele zonuren en gematigde wind uit de Middellandse Zee. Domaine La Croix Belle streeft naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu, o.a. door strenge controle op de productie-methodes onder de duurzame ‘Terra Vitis’ certificering. De wijnen worden zo puur mogelijk gemaakt, waardoor prachtige zuivere wijnen ontstaan met karakter, kwaliteit en passie, zonder toevoegingen.

Vinificatie
De Chardonnay- en Sauvignon Blancdruiven worden geplukt van 20 jaar oude wijnstokken. Opbrengst: 60 hectoliter wijn per hectare grond. Daarna worden ze apart van elkaar geperst voor een goede extractie van sap en aroma’s. De fermentatie vindt plaats op traditionele wijze op een lage temperatuur (< 20 %). Na de fermentatie rijpt de wijn voor 4 maanden op de droesem (“sur lie”) in roestvrijstalen tanks, waardoor de wijn meer smaken ontwikkeld.




streek Pays d´Oc I.G.P. Voorheen Vin de Pays d´Oc geheten. Deze landwijn wordt erop gemaakt om te voldoen aan de e...
wijnhuis Domaine La Croix Belle In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich ...