Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vegamar - Huella Merseguera 2019

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 stuks

Vegamar - Huella Merseguera 2019Achtergrond
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia. Alto Turia behoort tot het gewest van Los Serranos waar her en der dorpen verspreid liggen. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. De wijngaarden van Bodega Vegamar bevinden zich in een volledig natuurlijke omgeving op 600 meter hoogte, omringd door de rivieren de Turia en TuÚjar. Spectaculair voor haar schoonheid en uitzonderlijk voor de teelt van druiven en olijven. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen weersomstandigheden zoals vorst of hagel waardoor de rijping plaats vindt onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodega Vegamar is gebaseerd op de combinatie van de meest moderne vinificatie technieken en technologieŰn met nieuw Frans en Amerikaanse eikenvaten. De diverse bodemstructuren zijn een belangrijke basis om deze heerlijke wijnen te produceren. De grote verscheidenheid aan samenstelling van de bodem, zorgt ervoor dat de wijnen verschillende persoonlijkheden en kenmerken hebben. We spreken hier over zand, zilt, kalksteen en klei waardoor voedingsstoffen en water op een unieke wijze geabsorbeerd worden.

Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem. Door dit systeem is het bladoppervlak groter, waardoor er fotosynthese plaats vindt, dit be´nvloed de rijping van de druiven en het helpt de wijngaard te beschermen tegen ziekten. De gemiddelde dichtheid van alle 9 wijngaarden is 2.200 planten/ha. Dit alles resulteert in wijnen van hoge kwaliteit met een uniek karakter.

Wijnbeschrijving
100% Merseguera
Merseguera groeit op de Mal Paso wijngaard. Klei en kalksteen is de basis van de bodem. De mooiste druiven worden geoogst tijdens de nacht om te profiteren van de koele temperaturen waarna de druiven meteen ontsteelt en geperst worden. Vloeibare kooldioxide bij een temperatuur van - 30░ c tot 10░ C voorkomt eventuele oxidatie. Maceratie vindt gedurende 12-uur plaats bij een temperatuur van 10░ C. Alleen de heldere sap wordt gebruikt voor de alcoholische gisting, die wordt uitgevoerd bij 16░ C. Vegamar gebruikt hiervoor een eigen gistselectie.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is felgeel met een groene zweem.
In de neus ruik je intens aromatische verse, rijpe vruchten met een lichte ondertoon van bloemen.
In de mond heeft de wijn een goede textuur, licht kruidig, met tonen van rijp fruit en frisse zuren in de finale.

Gastronomie
Serveertemperatuur 8 tot 10 ║C
- Rijstpannetje met kabeljauw en olijven
- Spaanse rijstsalade met chorizo
- Rijst met geroosterde groente, kip en tzatziki
- Dorade met garnalen en groente uit de oven
prijs op aanvraag