Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Ochoa Làgrima rosé

Soort

Rosé wijnen

Wijnhuis

Ochoa

Land

Spanje

Streek

Navarra D.O.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Garnacha: 40 %
Merlot: 40 %
Cabernet Sauvignon: 20 %

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Jong
Extra: Ecologische / Organische certificering (CPAEN)
In 2009 uitgeroepen tot de beste rosé van heel Spanje.
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder roze met paarse tonen
Geur: Opvallend frisse aroma’s van rode bessen, aardbeien en rode bramen
Smaak: Lange complexe smaken, zeer fruitig, vers geplukte aardbeien, gestructureerd

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij volle gerechten met een frisse toon
1. Pipirrana (frisse spaanse salade) met calamaris , paprika en limoen
2. Gegrilde doradefilet met tomatensalsa, rijst en verse kruiden
3. Mihoen met Oriëntaalse kippendijen in zoetzure saus

Achtergrondinformatie
Het familiewijnhuis Bodegas Ochoa (sinds 1845) is ervan overtuigt dat goede wijn begint in de wijngaard: Alleen hoge kwaliteit druiven kunnen hoge kwaliteit wijn leveren. De wijnstokken zijn zelf geplant en liggen in het hogere deel van het stadje Olite. De kalk- en kleiachtige hellingen waar de stokken op het zuiden geplaats zijn profiteren van veel zon en zeer weinig neerslag. Oude stokken van voorgaande generaties leven voort in de stekken die geënt worden op geselecteerde wortelstokken. Er wordt op traditionele wijze gevinifieerd, zoals met een eigen gistselectie, gecombineerd met moderne technieken en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Zo wordt er zelfs gewerkt met satellietgegevens op actuele informatie te verkrijgen over de condities in de wijngaarden. Daarnaast is Ochoa erg trots op de ecologische certificering (CPAEN) voor de druiven en olijven die ze produceren.

Vinificatie
Deze rosé wordt op een typische Navarrese methode geproduceerd: Na een lichte kneuzing heeft de schil 4 tot 6 uur contact met het sap om kleur en aroma’s af te geven. De schillen worden niet verwijderd, maar men laat de most voorzichtig weglopen waardoor het lijkt alsof de druiven ‘huilen’. Hier komt de naam ‘Lagrima’ (Spaans voor ‘traan’) vandaan. Hierna vindt de fermentatie plaats in RVS tanks op een temperatuur van 18 °C, waarna hij licht wordt gefilterd voor botteling.
streek Navarra D.O. Navarra is een Spaanse autonomia die uit één provincie bestaat, die ook Navarra heet. Het neem...
artikel AEPEV, Spanish Association of Wine Journalists and Writers, heeft Ochoa Lagrima uitgekozen tot tweede beste rosé...
wijnhuis  Bodegas Ochoa Bodegas Ochoa is gelegen in Olite, de wijnhoofstad van Navarra. De Bodega bestaat al meer dan...