Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bisquertt La Joya Gran Reserva Sauvignon Blanc 2015

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Bisquertt

Land

Chili

Streek

Colchagua Valley

Minimale afname

6 stuks

Bisquertt La Joya Gran Reserva Sauvignon Blanc 2015


Colchagua Valley, Chili

Achtergrond
180 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago en 15 kilometer van Santa Cruz liggen de wijngaarden van Bisquertt, o.a. Las Garzas, Chomedahue, Lihueimo, Rinconada, Casas Viejas, El Rulo, en Trinidad. Iedere wijngaard heeft zijn eigen kenmerkende micro-klimaat, dat bijdraagt aan subtiele nuances en complexiteit. Hier wordt het levenswerk van Osvaldo Bisquertt door zijn zoons voortgezet met als doelstelling structureel tot de top 10 van wijnhuizen in Chili te horen. De familie Bisquertt draagt het motto “respect”. Respect voor de consument, de werknemers en uiteraard de streek Colchagua Valley. Deze streek, op een breedte van 34 graden ten zuiden, wordt sterk beïnvloed door de nabijheid van de Stille Oceaan, wat resulteert in koele nachten en droge zonnige dagen en het creëren van de optimale groeiomstandigheden. De bodem is alluvial (losse grond dat afgezet is door de rivier) met een uitstekende drainage (het afvoeren van water uit de grond). De wijn is roestvrij staal gefermenteerd, koud gestabiliseerd en gefilterd voor het bottelen.
De Tinguiririca rivier stroomt langs de noordelijke rand door de
stad Santa Cruz en voorziet vele wijngaarden van (smelt)water,
silt en klei.
De wijngaarden zijn verdeeld over twee grote gebieden.
De El Rulo estate (115 ha) heeft een mild tot warm klimaat. De wijngaarden liggen tegen de heuvels aan en de bodem heeft een open structuur die bestaat uit kalksteen en klei.
De El Chequen estate (95 ha) heeft een gematigd warm klimaat door de invloed van de oceaan. De wijngaarden liggen in een rivierdal, wat ervoor zorgt dat de bodem vol mineralen zit op een ondergrond van klei en grind.
Aan de basis ligt de hoogste kwaliteit druiven, mede dankzij het werk van wijngaardmanager Jaime Araya, die de leiding heeft over de wijngaarden.
De wijnmakers zijn Felipe de Solminihac en Joanna Pereira, beiden hebben verschillende studies afgerond en ervaring opgedaan in onder andere Californië en Frankrijk.
De naam La Joya betekent in het Nederlands ‘het juweel’. Een naam die past bij deze wijnrange van Bisquertt. Stuk voor stuk prachtige wijnen die al verschillende internationale prijzen en erkenningen hebben opgeleverd.

Wijnbeschrijving
De wijn is van 100% Sauvignon Blanc druiven. De stokken zijn 8 tot 15 jaar oud en staan aangeplant in beide gebieden. Het grootste deel komt van het El Rulo gebied, maar om extra complexiteit aan de wijn toe te voegen worden er ook speciaal geselecteerde druiven van het El Chequén domein toegevoegd. De oogst vindt plaats in de tweede week van april. Na de persing wordt de wijn enkele maanden gerijpt op vaten van Frans eikenhout. Het resultaat is een heldere lichtgele wijn.

Smaakprofiel
Deze heldere en verfrissende Sauvignon Blanc heeft tonen van grapefruit, citroen, kruisbes en een subtiele hint van meloen op het gehemelte. Licht geel, penetrante aroma´s en smaken van de limoen en verse kruiden, met de intense geur van perzik en peer. De smaak is zacht en intens.

Gastronomie
Algemene kenmerken van de gerechten: Ideaal met vis en zeevruchten zoals kreeft, garnalen en Sint-Jakobsschelpen met lichte sauzen, rood fruit en chocola met in de verte zwarte peper en cassis.

Voorbeelden
1. Sint-Jakobsschelpen in roomsaus met pastis
2. Gebakken zeewolffilet met witte wijnsaus
3. Panna Cotta met rood fruit en witte chocola
4. Risotto met garnalen en winterwortel
5. Kreeftsalade en een soepje van kreeft met coquille
wijnhuis Vinã Bisquertt Viña Bisquertt werd in 1978 opgericht door de heer Osvaldo Bisquertt Reveco, die de eerste wij...